Når ud med daglige udsendelser

Når ud med daglige udsendelser

2020.06.11

Da kirkerne blev lukket på grund af undtagelsestilstand og karantæne i Peru, fandt tre kammerater ud af, at de måtte tage de sociale medier i brug for at dele Guds ord.

De når ud til flere hundrede personer hver dag med tre direkte programmer på Facebook. Gudstjenesten Pinsedag blev downloadet næsten 2000 gange.

Initiativrig pastor
Felix Aroni (33) er gift med Karina, og de har to drenge. Han er præst i menigheden "Jesús es vida", zonepræst i Arequipa og næstformand for IEL-P's landsstyre. Han fortæller, at han fik to opringninger dagen efter, at præsident Vizcarra i Peru havde lukket landet ned.

Den ene var fra en præst i Arequipa, som var bekymret. Hvad gør vi nu? spurgte han. Lige efter ringede en kammerat og spurgte, hvorfor kirken ikke havde gudstjenester på Facebook. Dette var en lørdag eftermiddag, og de tog kontakt til en anden kammerat på kysten. Den søndag talte Felix Aroni ved den første Facebook-gudstjeneste i kirkens historie, arrangeret af disse tre kammerater.

- Det gik ikke så overvældende godt, siger han med et smil, og henviser til, at programmerne har udviklet sig meget gennem daglige udsendelser i over 80 dage. De tre kammerater gik nemlig igang med tre udsendelser hver dag, kl. 7:00, 12:30 og 18:00. De havde ansvar for hver sit program og brugte det udstyr, de havde hjemme, hovedsageligt en laptop eller en mobiltelefon.

Alle menigheder i kirken blev involveret ved at præster og ledere sendte optagelser af andagter. Der er andagter både på spansk og quechua.

Meget lidt økonomi
Efter nogen uger blev flere inddraget i det, som kaldes en koordingeringsgruppe. For tiden er de syv personer, der bor i fem forskellige byer, som leder forskellige programmer.

- Vi har et planlægningsmøde hver lørdag, og derudover planlægger de som har ansvar for samme program sine uger og temaer. Det er projekt, der ikke koster kirken noget økonomisk, men vi har lidt udgifter til internet, forklarer Aroni.

Han lægger ikke skjul på, at det er en udfordring med dårlige internetforbindelser, men siger, at det for det meste fungerer fint.

Aktive kirker
Der er normalt mellem 20 og 80 som følger udsendelserne direkte, men hver dag er der over 150 downloads af alle programmerne. På Pinsedag havde de en fællesgudstjeneste, hvor der var indsendte bidrag fra omkring 15 lokalkirker, og der var lige knap 200, der fulgte gudstjenesten direkte. Bagefter var der i nærheden af 2000 downloads på Facebook.

Udover dette nationale tiltag, er der også mange lokalkirker, som har sine egne gudstjenester og andagter på de sociale medier. Pastor Aroni mener, at undtagelsestilstanden på nogen måder har vækket kirkerne, og at man ser nødvendigheden af Guds ord, som må deles på andre måder end tidligere.

Han er taknemmelig for at være med i sådan en tjeneste og er sikker på, at kirken også i fremtiden vil være aktivt til stede på de virtuelle platforme. - Vi har lært meget i denne tid og skal ikke slutte med at sende direkte programmer, når karantæneperioden ophører, men vi skal være fleksible for at finde gode arbejdsmetoder, afslutter han.