Merete og Roar rejser igen til Peru

Merete og Roar rejser igen til Peru

2020-06-12

Merete og Roar Steffensen har tidligere været ansat som missionærer. Nu rejser parret igen til Peru for at støtte den lutherske kirke med undervisning og musikopgaver.

Merete og Roar Steffensen, der var udsendt til Peru fra 2002 til 2007, skal igen til Arequipa. Her skal Roar arbejde på det teologiske uddannelsescenter SETELA, og Merete skal engagere sig i musikopgaver i den lutherske kirke.”Vi har længe gerne villet tilbage til Peru igen. For os har det handlet om timing. Det rette tidspunkt kommer aldrig, men vi føler, at der er nogle ting, der indikerer, at det er nu,” fortæller Merete.

Har fulgt Peru tæt i en periode med mange forandringer
Meget er forandret i det latinamerikanske land, siden parret rejste hjem i 2007. Roar har dog fulgt udviklingen tæt, for siden 2013 har han været pendlermissionær for LM. Flere gange årligt er han rejst til Peru for at undervise og forkynde i menigheder over hele landet.

”Men det er noget andet at skulle bo i landet igen. Når jeg er gæst i 5-6 uger, er der nogle ting, jeg fokuserer på, og andre ting, jeg kan skubbe fra mig. Vi bliver i højere grad involveret, når vi bor der. Det glæder jeg mig til.”

Undervisning, forkyndelse og musikopgaver i menighederne
30 procent af Roars opgaver bliver de opgaver, han allerede laver i dag: at besøge menighederne for at undervise og forkynde. Den resterende tid skal bruges på SETELA, der er et kombineret uddannelsessted for teologer og en bibelskole.

Merete skal primært beskæftige sig med musik, men de konkrete opgaver er ikke afklaret endnu, forklarer hun: ”Især når det handler om musik, er man nødt til at lytte sig ind på, hvad der er behov for, før man kan gå i gang."

Stor vækst i antallet af LM-missionærer i Peru
Ansættelsen betyder, at LM forventer at have tre missionærenheder i Peru ved udgangen af 2020. Det er nyt, for LM har i flere år kun haft én eller to missionær-enheder i det latinamerikanske land. De danske missionærer arbejder dog tæt sammen med missionærer fra Norsk Luthersk Misjonssamband, der har en række folk i landet.